Niels Mikkelsen, Video

Niels Mikkelsen (NM) er født 1968 og har en kandidatuddannelse i filosofi og litteratur fra Københavns Universitet. NM har desuden uddannet sig som filmmager, på hhv. den Europæiske Filmhøjskole og på Kort & Dokumentarfilmskolen.
Med denne uddannelsesbaggrund har NM dels arbejdet inden for den kreative verden med film (primært dokumentar og manuskript) og konceptudvikling, – og dels arbejdet som professionel konsulent – tidligere inden for undervisningssektoren, som innovationskonsulent, og nu som selvstændig konsulent i partnerskab med en anden erfaren innovationskonsulent. NM arbejder sideløbende med kunstneriske projekter, hvilket er et must for at nære den kreative åre, han også profiterer af i sit innovationsarbejde.
NM har således arbejdet sammen med Contemporánea – Live Electronics Denmark ad flere omgang, både i forbindelse med dokumentation af festivaler, koncerter og turneer og med visualisering af de musikalske udtryk. Det største og seneste værk de har skabt sammen er skolekoncertforestillingen Skyggen – efter H.C. Andersens uhyggelige eventyr fra 1847. Her stod NM for gendigtningen af eventyret til en audiovisuel musikperformance og at skabe det filmiske element i skyggens fordobling af virkeligheden. I arbejdet med dette værk smeltede NMs kreative opgaver ideelt sammen med hans viden fra filosofi og litteratur og hans filmhåndværk.
De gode erfaringer med dette arbejde vil blive videreført i arbejdet med at skabe det visuelle univers i projekt Zauberlehrlings forestilling efter Johan Wolfgang von Goethe’s Troldmandens lærling. 􏰜􏰪􏰅􏰍􏰫􏰘􏰂􏰄􏰘􏰬􏰂􏰄􏰎􏰞􏰆􏰜􏰚