Simon Janssen, Video

 Simon Janssen (SJ) er født i 1986 i Nord Frisland og bor i Hamborg (Tyskland). Efter at have studeret medieteknologi har SJ siden 2013 arbejdet som freelance videokunstner inden for teater, performance og opera.

Kendetegnene ved Simon Janssens værker er dybdegående indhold og dramaturgisk udvikling. Hans associative videoer fylder rummet og udtrykket heri, søger stadigt efter fordybende verdener. Dette i et univers hvor videoen, i tæt samspil med scene-performance og lysætning, er installeret som en bærende del af det samlede udtryk.

SJ har baggrund i en  lang række engagementer med musik. Dette  – i sammenhænge fra at være guitarist i et band  til medvirken i operaen – har givet anledning til stor glæde og nysgerrighed i audiovisuelle forestillinger.

SJ har bl.a. samarbejdet og produceret med Franz von Strolchen, Anne Lenk, Antù Nunes, Gregor Horres og Frank Düwel på opførselssteder som  Thalia Theatre Hamburg, Operaen på Rhinen og en række frie spillesteder i Europa. 

Siden 2016 har SJ udviklet installationen Battle Club med Marlene Hausegger i Wien (Østrig) og Mexico City (Mexico). Sj har derudover skabt animationer og kortfilm og har i 2018 komponeret musikken til teaterforestillingen The Impossible Vastness (Strolchen).

LINK