Wolfgang Häntsch, Skuespiller

Wolfgang Häntsch * 1951 (WH)

Wolfgang Häntsch (WH) er uddannet skuespiller i Leipzig og har siden spillet mere end 100 roller i Berlin (Schiller Theatre, Renaissance Theatre), Stuttgart, Wien, Genève, Bruxelles, Nürnberg, Weimar og Hamborg.

Udover teatre har WH medvirket i adskillige film- og tvproduktioner. Sammen med Iris Berben, Dieter Pfaff, Inge Meisel og mange andre kendte film- og tvskuespillere har WH haft en bred vifte af roller. WH har medvirket i prisvindende film som “Schande”, “Der Bader-Meinhoff-Komplex” og stod sammen med Helen Mirren foran kameraet i den Oscar- nominerede film “A Russian Summer”. Siden 1975 har WH produceret og instrueret sine egne, for det meste internationale, kulturelle teater- og festivalprojekter. Herunder “Days of Chinese History and Culture” i Berlin, “Theatrekontinent Germania” i Frankrig og “Epopée de l’Europe” i Schweiz.
I 2005 grundlagde WH “Epopée de l ‘Europe E.V.” i Berlin, en organisation dedikeret til kulturudveksling med østeuropæiske lande og realiserede i den sammenhæng flere projekter i Hviderusland, Ukraine, Rumænien og Moldova.

Foruden kunstneriske udflugter til musicals – f.eks. som Toddy
i “Victor & Victoria” i Dresden og som Mickey i “Rocky – The
Musical” – har WH også virket inden for andre genrer og
arbejdsområder. Herunder medvirken i opera-
teaterproduktioner i Meistersingerhalle i Nürnberg med
udgaver af “Carmen” og “La Traviata”, i Tanztheatret “UnterStrom”, Dock 11 Berlin. I tidligere samarbejde med det danske ensemble Contemporánea-Live Electronic Denmark som instruktør, skuespiller og lærer. Og endelig en del aktivitet som skuespillerunderviser, som “stemme” til dokumentarer, lydbøger og radioteater. Senest var WH gæst i rollen som “Varter Tod” på Komische Oper, Berlin i Offenbachs “Bluebart”. WH vil fra september 2019 spille en hovedrolle i det tyske tv-drama “Rote Rosen” på kanal ARD.

Link

http://www.schauspielervideos.de/fullprofile/schauspieler-wolfgang-haentsch.html

https://de.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Häntsch